BİLİMSEL HACAMAT ve Tamamlayıcı TIP Derneği Üyeliği Başvurusu İçin ”İLETİŞİM Kutusu”nu Doldurunuz..
Madde 4 – ÜYELİK ŞARTLARI
Derneğe asli üye olabilmek için;
- Fiil ehliyetine sahip olan, T.C. vatandaşı, doğrudan veya dolaylı sağlık meslek mensubu bayan ve bay herkes üyelik için başvurabilir.
- Başvurular yazılı olup, yönetim kurulunca en çok otuz gün içinde üyeliğe kabul ve reddi şeklinde karara varılarak başvuru sahibine bilgi verilir.
- Yönetim kurulu hiçbir şekilde verdiği karardan mesul değildir. İstediği veya yeterli görmediği herhangi bir kişinin üyelik başvurusunu reddedebilir.
- Üyelerin; Türkiye veya yurt dışında fakülte, yüksekokul, resmi ve özel meslek okullarından alınmış, geleneksel tıp ile birlikte bilimsel olarak hacamat eğitimi aldığını gösterir belge veya diğer tamamlayıcı tıbbi, meslek diploması veya sertifikası sahibi olması,.
- Derneğe üye olmak isteyen kişi 150 TL iadesiz başvuru ücreti yatırır.
- Dernek otuz gün içerisinde kişi hakkında alternatif tıp ve sağlıkla ilgili mesleki bilgi, ticari ve ahlaki konularda yeterlilik, sabıka araştırması ile verdiği referanslarını inceleyerek çevresi ile olan ticari ve ahlaki ilişkisini, hacamat camiası ile olan ilişkilerin araştırarak üyeliği kabul veya red eder.. 150TL başvuru ücreti üyelik kabul edilsede, edilmesede iade edilmez.Bu başvuru ücreti derneğe gelir olarak kaydedilir.
- Üyeliği red edilen kişi 12 ay bekledikten sonra tekrar koşullarının uygun hale gelmesi ile Bilimsel Hacamat Derneği üyeliği için tekrar başvuru yapabilir.
Madde 5 – ONURSAL ÜYELİK
Dernek Yönetim Kurulunun Genel Kurula teklifi ile ve genel kurul kararı ile;
- Bilimsel Hacamat mesleği ile direk olarak alakası olmadığı halde tıp doktoru, hemşire, eczacı, fizyoterapist, psikolog, biyolog veya benzeri tıp eğitimi veya anatomi eğitimi almış olup doğal tedavi yöntemleri ile de ilgilenen ve faydalı bir tedavi metodu olduğuna inanan ve tamamlayıcı tıpa destek verenlere,
- On yıl süre ile dernek kurullarında üye olarak çalışmış asli üyelere,
- Mesleki yayınları ile bu mesleğe katkıları bulunan yerli ve yabancı otoritelere,
- Derneğe maddi ve manevi bakımdan önemli destek sağlamış bulunanlara,
Dernekçe düzenlenmiş: ‘ONUR BELGESİ’, ‘ONURSAL ÜYELİK’, ‘ONURSAL BAŞKANLIK’ gibi payeler verilebilir. Bu payeleri belirleyen, SERTİFİKA- ŞİLT vb.gibi tanzim edilebilecek belgeler hak edilenlere verilebilir.. Kendilerine unvan tevcih edilenler ayrı bir üyelik defterine kayıt olurlar. Onursal üyeler yapılacak genel kurullara ve görüşmelere katılabilirler. Ancak organlara seçilme ve oy kullanma hakları yoktur.
Madde 6 – ÜYELERİN HAKLARI
Hiç kimse derneğe üye olmaya veya dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye istifa hakkına sahiptir. İstifa yazılı dilekçe ile yapılır.
Dernek üyeleri eşit haklara sahiptir.. Her üyenin genel kurulda bir oy hakkı vardır. Üye oyunu bizzat kendi kullanmak zorundadır. Onursal üyelerin oy hakkı yoktur.
Madde 7 – ÜYELİKTEN ÇIKARILMA
Dernek üyeliğinden çıkarılmayı gerektiren haller.
- Dernek tüzüğüne aykırı davranışlarda bulunmak,
- Verilen görevlerden sürekli kaçınmak,
- Yazılı ikazlara rağmen üyelik aidatını ödememek,
- Dernek organlarınca verilen kararlara uymamak.
- Meslek ahlakına aykırı davranışları tespit edilenler,
- Üye olma şartlarını kaybetmiş olmak,
Yukarıda sayılan durumlardan birinin tespiti halinde bu kişiler yönetim kurulu kararı ile üyelikten çıkarılır. Dernekten çıkan veya çıkarılanlar, üye kayıt defterinden silinir ve dernek malvarlığında hak iddia edemez. Üyelikten çıkarılma, üyenin derneğe olan birikmiş borçlarını sona erdirmez.
Dernekten çıkarılanların dernek genel kuruluna itiraz hakları mevcuttur. Genel kurul tarafından alınan karar katidir.